NÄYTTEILLEASETTAJIEN INFO

Pielisen Messut 2024 Nurmeksessa
8. – 9.6.2024

Järjestäjä: Pielisen Messuyhdistys ry

Messupaikka: Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilän
PielisAreena ulkoalueineen

Lomatie 11, 75500 Nurmes

AIKATAULU PIELISAREENA

Perjantai 7.6. rakennuspäivä

klo 09:00Messuosastojen rakennusaika alkaa (ulko-osastot klo 10:00). Ilmoittautuminen ja messupaikan maksu tarkistetaan. Ilmoittautumiset ja näytteilleasettajien kahvipiste ja INFO messuhallin aulassa.
klo 18 – 19Pieni iltatilaisuus näytteilleasettajille PielisAreenan aulassa, iltapalaa tarjolla 18.00 – 21.00.
klo 22:00Messuosastojen rakentaminen päättyy, alueen yövalvonta alkaa.
Huom! Yöllä ei osastokohtaista valvontaa sisätiloissa.
Erityisesti ulkoalueella irtain pidettävä lukitussa tilassa.

Lauantai 8.6. – 1. messupäivä

klo 07:00Yövalvonta päättyy, messuosastojen huoltoaika alkaa (ei varsinaista rakentamista sisäosastoilla). Ulkoalueella rakentaminen mahdollista klo 9:00 saakka.
klo
9:00
Huoltoaika ja ulkoalueen rakennusaika päättyy. Kaikki osastot valmiina klo 9:00.
klo 10:00Messualue ja PielisAreenan ovet avataan yleisölle.
klo
10-15
Messut auki yleisölle
klo 15:001. messupäivä päättyy
klo 18:00Yövalvonta alkaa

Sunnuntai 9.6. – 2. messupäivä

klo 07:00Yövalvonta päättyy
klo 8:00Messuosastojen huoltoaika alkaa, Näytteilleasettajat pääsevät messuhalliin
klo
10-15
Messut auki yleisölle
klo 15:00Messut suljetaan
klo 15.15Messuosastojen purku alkaa (yleisön poistuttua alueelta)
klo 18.00 Purku päättyy

RAKENTAMINEN, ALUEELLA AJO JA PYSÄKÖINTI

Näytteilleasettajakortit ja pysäköintiluvat on lunastettava ennen rakennuksen aloittamista PielisAreenan aulakahvilassa sijaitsevasta INFO-pisteestä. Näytteilleasettajakortti oikeuttaa alueelle pääsyyn messujen ajan. INFO-piste palvelee näytteilleasettajia messuhallin aulakahvilassa. Osastot on merkitty sisällä ja ulkona osastonumeroilla.

PielisAreenalle on rakennusaikana käytettävissä neljä (tarvittaessa viisi) eri sisäänkäyntiä: pääovi sekä molemmilla sivuilla olevat huolto-ovet. Autojen pysäköinti ko. ovien läheisyydessä on sallittu vain kuorman purkamisen ajan. Autot tulee siirtää tämän jälkeen näytteilleasettajille varatulle pysäköintialueelle PielisAreenan läheisyyteen (merkitty opastein). Sama alue toimii näytteilleasettajien pysäköintialueena myös tapahtuman aikana. Pysäköintilupia rajoitetusti 2 kpl/näytteilleasettaja.

Ulkoalueille tulevien osastojen rakentamisessa on huomioitava erityisesti tieosuuksien vapaana pitäminen liikenteen sujuvuuden takaamiseksi ja hälytysajoneuvoja varten (huolto- ja hälytystien leveys väh. 7 m). Kaikki ulkoalueen katuosuudet ovat messupäivänä jalankulkualuetta pois lukien hälytysajoneuvot.

Liikennöinti rakennusaikana messualueelle tapahtuu opastetusti (merkityt kyltit). Lauantai ja sunnuntai aamuina saapuminen samaa reittiä ja pysäköinti opastein merkitylle alueelle koko päivän ajan. Jos messupäivän aikana on tarve päästä liikkumaan autolla, tulee se suorittaa erityistä turvallisuutta noudattaen.

PielisAreenan lattiapinnoitteen (joustava urheilupinnoite, jonka päällä parkettikuosinen kokolattiamatto) vaurioitumisen välttämiseksi pyydämme erityiseen varovaisuuteen raskaiden kuormien kuten lavojen ja rullakoiden siirrossa sisäosastoille. Lattia on suojattu järjestäjän taholta matolla. Suosittelemme mahdollisuuksien mukaan kantamaan osastoille tulevat tavarat paikoilleen tai käyttämään kumipyöräistä kuljetuskalustoa.

Messuosastojen purku alkaa sunnuntaina aikaisintaan klo 15.00, yleisön poistuttua alueelta. Liikennöinnissä noudatetaan rakennusaikaisia ohjeita, erityisesti tavaran lastauksessa ovilla.

Osastojen tulee olla purettuina ja siivottuina sunnuntaina klo 18:00 mennessä.

OSASTORAKENTEET, KALUSTEET, TEKNIIKKA JA SÄHKÖLIITTYMÄT

PielisAreenan sisäosastojen seinärakenteet ovat 2,5 m korkeat ja 1 m leveistä profiilielementeistä koostuvia. Seinät ovat väriltään valkoisia. Rakenteisiin ei saa kiinnittää somisteita tai kalusteita kiinteästi, esim. ruuvaamalla tai liimaamalla. Ripustuksissa on huomioitava alumiiniprofiilirakenteiden rajallinen kantokyky. Julisteiden tms. seinään kiinnittämiseen suositellaan käytettäväksi helposti irtoavaa kaksipuoleista teippiä tai esim. maalarinteippiä kaksipuoleiseksi taiteltuna. Ohjeiden vastaisen asennuksen mahdollisesti aiheuttamista vaurioista peritään korvaus jälkikäteen.

Messupaikan osastorakenteisiin kiinnitettävien tai irrallisten esitetelineiden, suurtulosteiden tai hyllyjen sekä muiden kalusteiden ja osastomattojen tilaukset (viimeistään 30.5. mennessä) suoraan messuosastojen rakentajalta:

Messujen Tekijä Oy, Sami Kärsämä: sami@messujentekija.fi, puh. 010 231 8000, www.messujentekija.fi.

Huom! Osastorakenteisiin ei sisälly osaston etupuolen yläosassa sijaitsevaa osaston varaajan logolla olevaa ns. otsalautaa vakiona, vaan se tulee hankkia itse. Jos otsalauta on olemassa (esim. edellisiltä messuilta) ja haluat käyttää sitä, varmista otsalaudan sopivuus nykyiseen osastoosi (leveys 3 m / 2 m tai 3+2 m kulmapaikalla, tark. mitat alempana).

Otsalaudan korkeus on noin 25 cm, leveys osaston sivun leveyden mukaan 3 m (leveys) + 2 m (osaston syvyys) kulmapaikassa. Olemassa olevia / edellisvuotisia otsalautoja omalla logolla on mahdollista käyttää.

Ellei valmista otsalautaa ole, suosittelemme kääntymään oman mainostoimistonne puoleen. Otsalautoja omalla logolla voi tilata myös alempana olevilta mainostoimistoilta.
Myös muut graafiset palvelut saatavilla ennalta tilattuna Messujentekijöiltä tai paikallisilta mainostoimistoilta.

Osastolle ennakkoon järjestäjältä tilatut pöydät ovat kooltaan noin 180x60x70 cm. Ilmoittautumisen yhteydessä tilattu pöytä on 10 € sisäosastoilla. Lisäpöytä paikan päällä tilattuna 15 €/kpl, tuoli 5 €/kpl (hinnat sis. alv 24%). HUOM! pöytiä saatavilla paikanpäältä tilattuna rajoitetusti.

Sähkö osastolle toimitetaan ennakkotilausten mukaisesti. Omien liitäntöjen tekeminen on ehdottomasti kielletty. Sähköasennuksissa rakennusaikana sekä messujen aukioloaikana avustaa tarvittaessa kiinteistöpäällikkö Sami Nevalainen (tilaus INFO- pisteeltä tarvittaessa). Pyydämme huomioimaan sähkölaiteliitännöissä maksimikuormituksen 1 kw sähkönsaannin takaamiseksi koko alueella. Valovirtaliittymä (1 kpl/osasto) sisäosastoille (ennakkoon tilattuna) on maksuton. Paikan päällä sekä ulko-osastolle tilattuna 10 € + alv 24%. Voimavirtaliittymä saatavilla etukäteen tilattuna 20 € + alv 24%.

Messuhallin rakenteellisiin kysymyksiin ja sähkön toimituksiin liittyvissä kysymyksissä yhteyshenkilö on Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskuksen kiinteistöpäällikkö Sami Nevalainen, 0400 311 282, sami.nevalainen@nurmes.fi

Pyydämme huomioimaan osastojen somistuksessa turvallisuusnäkökohdat ja minimoimaan vaaran mahdollisuuden. Osastolle sijoitettavat kalusteet on asennettava tukevasti paikoilleen, kalusteita ei myöskään saa sijoittaa osaston ulkopuolelle käytäville. Näytteilleasettajat vastaavat osastollaan käytettävien laitteiden kunnosta ja turvallisuudesta sekä osaston somisteiden paloturvallisuudesta.

Ulko-osastoilla pyydämme huomioimaan erityisesti telttojen ja katosten asianmukaisen ankkuroinnin maahan tai painojen käytön asfaltoiduilla tai muilla tasaisilla pinnoilla.

NÄKYVYYS JA MAINOSTAMINEN

Pielisen Messujen lehti-ilmoitus (1/2 sivua + digitaalisissa paikallislehdissä), joka on Ylä-Karjala-lehdessä ja Lieksan Lehdellä sopivasti yhteisenä kesälehtijakeluna torstaina 6.6. Juuan Vaarojen Sanomissa ilmoitus on ke 5.6. Kesälehden jakelu on laajempi kuin normaali tilausjakelu, eli majoituspaikat, kaupat, huoltoasemat ym. jakavat lehteä laajasti levikkialueilla. Lisäksi oma digitaalinen messulehtemme julkaisee kumulatiivisesti huhtikuusta lähtien näytteilleasettajien mainoksia ym. messujulkaisuja.

HUOM! Ilmoituspaikat printti messuteemalehteen myynnissä toukokuun aikana: tuire.turunen@ylakarjala.fi,
puh. 010 230 8626, 050 370 6723

HUOM! Digitaaliseen Pielis-posti -messulehteen ilmoitusvaraukset katjukat@gmail.fi, 050 327 4703 on mahdollista tilata heti varauksen vahvistuttua.

Näytteilleasettajalistaus (ilman lisämaksua): julkaistaan erikseen sivuillamme + listaus linkitetään Pielisen Messut Facebook-profiilissa.

  • Näkyvyys tapahtuman messualueen opaskartoissa ja näytteilleasettajalistauksissa maksutta.
  • Näytteilleasettajan nimi ja lyhyt yhden lauseen kuvaus osastosta listauksenomaisina kuulutuksina messupäivien aikana 2-3 kertaa maksutta.
  • Lisämaksusta (30 € + alv 24%) laajempi osaston esittely. Max. 5 lausetta normaalin kuulutuksen yhteydessä – näytteilleasettajan oma teksti juontajan lukemana.
  • Haastattelu sisäosastolla tai esiintymislavalla messupäivän aikana, kesto max. 5 min. 50 € + alv 24%.
  • Roll-upin sijoitus messualueelle, osaston ulkopuolelle (esim. kahvila- tai aulatilat) 30 € + alv 24%.

Messuosastolle on mahdollista sijoittaa mainosmateriaalia sekä esittää kuvaa tai ääntä sisältäviä mainoksia, muita näytteilleasettajia häiritsemättä. Kukin näytteilleasettaja vastaa esittämänsä materiaalin tekijänoikeus- ja esityskorvauksista. Osastolla on mahdollista järjestää maksuttomia kilpailuja tai arvontoja sekä jakaa mainos- ja markkinointimateriaalia. Muualla alueella tapahtuva esitteiden jakelu on sallittu vain järjestäjän erityisluvalla.

PielisAreenalla on käytössä maksuton WLAN-yhteys.

YLEISIÄ OHJEITA JA TIETOJA

Messut ovat auki yleisölle lauantaina 8.6. klo 10-15 ja sunnuntaina klo 10 – 15. Messuosastojen tulee olla miehitettynä koko kyseisen ajan. Kahvi- tai muun tauon ajaksi kysy osastoapua INFO-kahvilasta.

NÄYTTEILLEASETTAJIEN HUOLTO

Näytteilleasettajille tarjolla messupäivinä veloituksetta (2 kahvilippua/osastoesittelijä / pv) kahvi/tee sekä kahvileipä PielisAreenan aulassa sijaitsevassa INFO- pisteessä. Näytteilleasettajien kahvilipukkeet saa ilmoittautumisen yhteydessä. Kahvitauolle voi mennä näytteilleasettajan omaan lepohuoneeseen (messuhallin 2. kerros).

Messukahvilassa (INFO-kahvila) myydään näytteilleasettajille myös muita leivonnaisia sekä virvokkeita. Etukäteen tilatut näytteilleasettajien ruokatilaukset voi noutaa INFO-kahvilasta. Messualueen ruoanmyyjät palvelevat PielisAreenan ulkoedustalla sijaitsevalla elintarvikealueella.

Näytteilleasettajien on huolehdittava osastojen siisteydestä sekä yleisilmeestä koko tapahtuman ajan. Näytteilleasettaja vastaa osastonsa siivouksesta. Alueelle sijoitetaan useita jäteastioita, mutta erityisesti ruuan myyjiä velvoitetaan sijoittamaan osastolleen omia jäteastioita.

Elintarviketoimijoilta vaaditaan ajantasainen myyntilupa ja ilmoitus toiminnastaan elintarvikeviranomaisille. Järjestäjälle on toimitettava ennalta tieto luvan olemassaolosta ilmoittautumisen yhteydessä. Elintarviketoimijat vastaavat itse mahdollisen terveystarkastajan näytteenotosta aiheutuvista kustannuksista.

Avotulen käsittely (myös kynttilät tms.) ja ruuan valmistus sisäosastoilla on ehdottomasti kielletty. Alkoholin anniskelu tai nauttiminen on kielletty koko messualueella. Tupakointi on kielletty tapahtuma- alueella (myös ulkoalueet). Tupakointiin on osoitettu erillinen alue messualueen ulkopuolella.

Näytteilleasettajat vastaavat oman toimintansa palo-, varkaus- ja asiakasvastuuvakuutuksista. Messujen järjestäjä on hankkinut tapahtumanaikaisen vastuuvakuutuksen, mutta se ei kata yksittäisten näytteilleasettajien toiminnasta aiheutuvia vahinkoja.

Näytteilleasettajia pyydetään tutustumaan PielisAreenalla esillä oleviin messujen turvallisuusohjeisiin. Alueella on tapahtuman aikana ensiapupäivystys, jonka tilat on sijoitettu PielisAreenan aulan viereiseen huoneeseen. Alueelle varataan riittävästi alkusammutusvälineistöä ja ensiapuvälineitä.

Scroll to Top